vineri , 16 noiembrie 2018, 15:56
Home / Local / Actualitate / Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră

Cărţi de identitate false, descoperite la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit două cărți de identitate false, procurate de un cetăţean R. Moldova cu scopul de a găsi un loc de muncă în Germania, atât pentru el, cât şi pentru conaţionalul care-l însoţea.
În ziua de 7 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un
autoturism marca Opel înmatriculat în Germania, cetăţeanul din R. Moldova Vladislav I., în vârstă de 24 de ani, care era însoțit de un alt cetățean R. Moldova.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului si persoanelor, în urma căruia au fost descoperite asupra lui Vladislav I. două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti, pe care erau imprimate fotografiile ambelor persoane prezente la controlul de frontieră.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că ambele documente sunt false.
Cu privire la cele constatate, Vladislav I. a declarat că intenţiona să ajungă în Germania şi urma să se folosesască de documentele descoperite asupra lui în vederea ocupării unui loc de muncă. Pentru atingerea scopului propus, Vladislav a procurat documentele de la un conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 1000 de euro.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pe numele lui Vladislav I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Arestați preventiv pentru infracțiunea de furt

Poliţiştii au reţinut trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acestea au fost …

Pieton cu permis de conducere fals, descoperit la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *