luni , 24 septembrie 2018, 09:08
Home / Local / Actualitate / Directorii de școli din Vaslui au participat la o masă rotundă

Directorii de școli din Vaslui au participat la o masă rotundă


Ziua Educației a fost marcată și de Casa Corpului Didactic (CCD) Vaslui, care a organizat două manifestări: ”Formarea continuă, între motivație și finalitate” și o masă rotundă cu tema ”Rolul școlii în definirea și promovarea strategiilor de formare continuă”, la care au participat formatorii și directorii de unități de învățământ.
Metodiștii Gica Ursanu, Daniela Lefter și Sorin Popoiu, alături de directorul instituției, Cristinel Popa, au ținut să-i cunoască pe noii directori de instituții de învățământ, care și-au preluat posturile de la 1 septembrie, ocazie cu care le-au prezentat oferta de programe de formare continuă pentru anul școlar în curs.
”Formarea și perfecționarea cadrelor didactice contribuie la realizarea schimbărilor din sistemul educațional și valorificarea analitico-sintetică a noilor conținuturi educaționale, facilitând implementarea noilor strategii și tehnologii. Toate aceste demersuri converg în promovarea culturii educaționale, penetrarea sistemului educațional în baza descentralizării și a transferului de responsabilități și asigurarea ambianței adecvate prin diversificarea metodelor de instruire, flexibilizarea programelor de formare etc. De asemenea, se facilitează accesul la reprofilare, omogenizarea metodologică, monitorizarea implicativă, participarea la colaborare și parteneriatul interinstituțional sau cu actori relevanți din mediul social și comunitar”, a declarat Cristinel Popa, directorul CCD Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …