duminică , 20 ianuarie 2019, 20:46
Home / Local / Actualitate / Carte de identitate falsă, ascunsă în borseta unui cetăţean moldovean

Carte de identitate falsă, ascunsă în borseta unui cetăţean moldovean


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit o carte de identitate falsă, procurată de un bărbat din Republica Moldova, cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă în Germania.
În ziua de 02 octombrie a.c., în jurul orelor 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean Radion S., în vârstă de 25 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi au descoperit, în borseta acesteia, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul românesc este fals total.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că intenţiona să ajungă în Germania şi urma să se folosesască de cartea de identitate falsă pentru a găsi un loc de muncă pe teritoriul acestui stat. Totodată, persoana în cauză a menționat că procurase documentul de la un conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 100 de euro.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *