marți , 19 februarie 2019, 09:22
Home / Local / Actualitate / Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” a aniversat cei 40 de ani de cănd organizează Sesiunea Națională de Comunicări Științifice

Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” a aniversat cei 40 de ani de cănd organizează Sesiunea Națională de Comunicări Științifice


Anul acesta, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice “Acta Moldaviae Meridionalis” a fost una de sărbătoare, conducerea Muzeului Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui dorind să marcheze în cadrul evenimentului împlinirea a patru decenii de existență a evenimentului.
“De 40 de ani, instituția noastră organizează acest eveniment, unul de notorietate internațională. Este un moment important pentru noi, unul pe care îl considerăm de cotitură. La om, 40 de ani este considerată o vârstă importantă. Pentru muzeu, patru decenii de organizare a unei sesiuni, care adună tot ce are mai bun România în rândul istoricilor, reprezintă un reper crucial”, a declarat Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean Vaslui.
Prof.univ.dr. Ștefan Olteanu, de la Universitatea București, a vorbit în cadrul manifestării despre „Criterii de recrutare a oștilor lui Ștefan cel Mare pentru apărarea independenței Țării Moldovei”, iar prof.univ.dr. Cătălin Turliuc, de la Universitatea ”Al.I. Cuza” Iași, a prezentat lucrarea „Independența României – importanță și semnificație”.
Sesiunea a mai cuprins comunicări pe cinci secțiuni: istorie veche și arheologie; artă și civilizație medievală; numismatică; istorie modernă și contemporană; conservare-restaurare. De asemenea, au avut loc lansări de carte.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …