duminică , 20 ianuarie 2019, 20:46
Home / Local / Actualitate / Bătrânii din Ivănești, sărbătoriți de primarul Vasile Novac

Bătrânii din Ivănești, sărbătoriți de primarul Vasile Novac


Persoanele vârstnice din comuna Ivănești s-au întâlnit la Centrul Cultural, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Petrecerea dată în cinstea bunicilor a fost organizată de primărie şi este dovada preţuirii sincere şi a respectului pe care autorităţile locale le datorează persoanelor vârstnice pentru contribuţia lor la dezvoltarea comunităţii.
Sfidând anii ce le-au albit tâmplele, aproape 200 de pensionari prezenţi la eveniment au arătat că ştiu să se distreze şi să se bucure de sărbătoarea lor.
”Mă uit cu admiraţie la oamenii cu vârste respectabile, care au adunat o experienţă de viaţă bogată. Nu au trăit vremuri bune, unii au cunoscut războiul, alţii restricţiile din perioada comunistă. Nici vremurile în care trăim nu sunt foarte bune, dar persoanele vârstnice au avut tăria şi înţelepciunea să treacă demn peste toate greutăţile”, a declarat primarul Vasile Novac.
Acesta a mulţumit celor prezenţi pentru contribuţia lor la dezvoltarea comunității, oferindu-le un spectacol artistic de înaltă ținută, susținut de Ansamblul ”Hora Ivăneștenilor”, un proiect de succes, inițiat de primarul Novac, copiii fiind șlefuiți artistic de maestrul coregraf Gigi Ilașcu și cunoscuta solistă de muzică populară, Silvia Ene.
”Atât timp cât voi fi la primărie, voi fi un susținător al talentelor locale, al actului cultural. Îmi doresc tare mult ca ansamblul să devină cunoscut și pe plan național, să fie unul aproape profesionist. Un prim pas a fost făcut prin participarea la Festivalul ”Gheorghe Cucu” de la Puiești, unde a primit aprecierile juriului”, a mai precizat Vasile Novac.
Edilul din Ivănești nu a uitat cele zece perechi din comună, care în acest an au împlinit 5 decenii de căsnicie, fiind felicitate și recompensate pentru ”nunta de aur”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …