joi , 16 august 2018, 04:28
Home / Local / Actualitate / Proteste ale angajaților serviciilor publice de ambulanță

Proteste ale angajaților serviciilor publice de ambulanță


Peste 100 de salariați ai Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui au participat, joi, la o acțiune de protest față de măsurile care vor duce la diminuarea veniturilor salariale începând cu data de 1 ianuarie 2018. Totodată, angajații au făcut referire la situația precară a parcului auto și la criza de personal cu care se confruntă instituția.
”Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm nu este cea a salariilor, ci a parcului auto care este foarte învechit. Nu ne mai avem cu ce circula. La ora actuală, în județ circulă 17 mașini, iar necesarul ar fi cel puțin 50 de ambulanțe. Este pusă în pericol atât viața pacienților care sunt transportați cu ambulanțele, cât și a lucrătorilor noștri sau a celorlalți participanți la trafic”, a declarat liderul Sindicatului Ambulanța Vaslui, Leonte Condurache.
Potrivit acestuia, mașinile au între 400.000 și 1.000.000 de kilometri la bord, fiind de mult timp depășite din punct de vedere tehnic și necesitând constant reparații foarte costisitoare.
Angajații au subliniat faptul că instituția se confruntă cu o criză de personal foarte mare, SAJ Vaslui funcționând cu doar jumătate din personalul normat.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *