marți , 25 septembrie 2018, 15:34
Home / Local / Actualitate / Începe ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Începe ”Acta Moldaviae Meridionalis”


Astăzi şi mâine, la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” se va desfăşura cea de-a 40-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis”.
Ediţia din acest an a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis” a aduce la Vaslui istorici, cercetători, cadre universitare, din țară și din străinătate.
Evenimentul, organizat astăzi şi mâine de Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare”, va debuta cu o serie de comunicări în plen, unde prof.univ.dr. Ștefan Olteanu, de la Universitatea București, va vorbi despre „Criterii de recrutare a oștilor lui Ștefan cel Mare pentru apărarea independenței Țării Moldovei”. Tot în acest cadru, prof.univ.dr. Cătălin Turliuc de la Universitatea ”Alex.I.Cuza” Iași, va prezenta lucrarea „Independenţa României – importanţă şi semnificaţie”.
Tot astăzi, va fi lansat anuarul „Acta Moldaviae Meridionalis”, iar Sala „Arta” a instituţiei muzeale va găzdui vernisajul expoziţiei „Piese de luptă din Preistorie și până în Evul Mediu”.
Discuţiile la simpozion vor continua pe secţiuni, la care vor participa profesori universitari, istorici şi muzeografi din ţară.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Muzeografi din toată țara participă la ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Joi și vineri, la Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” se va desfăşura cea de-a 41-a …

Vasluiul va avea un spital nou

Primăria Vaslui intenționează să ridice un spital nou, pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *