marți , 26 martie 2019, 00:00
Home / Local / Actualitate / Trofeul de la Festivalul Fanfarelor a ajuns la Băcești

Trofeul de la Festivalul Fanfarelor a ajuns la Băcești


Fanfara Centrului Medico-Social Băcești a impresionat juriul la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Fanfarelor, manifestare găzduită în acest an de localitatea Pădureni, într-un decor de toamnă autentică și cu peste 1.000 de spectatori prezenți. Formaţia a intrat în posesia marelui trofeu.
“Premiul obţinut de Fanfara Centrului Medico-Social Băcești este pe deplin meritat. A fost cea mai bună, în opinia juriului, grație muncii depuse de maestrul Nicolae Balan, care a muncit foarte mult, pentru a ajunge la un nivel interpretativ de înaltă calitate. Se vede că unde pune mâna marele dirijor, apar și rezultatele”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT), unul dintre organizatorii festivalului, alături de Consiliul Judeţean Vaslui.
Premiul I a revenit Fanfarei Lăutarii de la Valea Mare-Ivănești. Pe podium s-au mai aflat Fanfara Trandafirilor Vaslui şi Fanfara de la Fâstâci – Cozmeşti.
Juriul a mai acordat trei menţiuni fanfarelor de la Todirești, Gârceni și Doagele-Dragomirești.
“În acest an, am avut în afara concursului trei fanfare de copii. Invitate la festival au fost Fanfara din Chetriș, județul Iași, și Zaim-Căușeni din Republica Moldova. Totodată, fanfara ”Prietenia” este câștigătoarea ultimei ediții, iar regulamentul nu permite participarea și la următoarea, iar ”Bârlădeanca” nu corespunde genului de fanfară țărănească pe care noi îl promovăm, cele două formații oferind momente artistice, care s-au bucurat de aplauzele publicului”, a mai spus Lucian Onciu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Au început lucrările de asfaltare

Autoritățile din comuna Ștefan cel Mare anunță că au demarat investițiile de asfaltare a satului …

Accident spectaculos la Brodoc

Trei persoane au trăit un adevărat coșmar, după ce au fost victimele unui accident teribil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *