joi , 21 martie 2019, 13:39
Home / Local / Actualitate / Bune practici în domeniul școlar

Bune practici în domeniul școlar


Din această toamnă, Palatul Copiilor Vaslui va derula, timp de doi ani (2017- 2019), un proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar (Erasmus plus K2) ce are drept scop combaterea agresiunii în şcoli.
Proiectul ”Stop agresiunii! Spune Da prieteniei!” are ca parteneri şcoli din Italia (coordonator proiect), Portugalia, Grecia şi Polonia. Profesorii din cele cinci ţări participante vor observa, analiza şi vor căuta metode noi de combaterea a agresiunii şcolare (bullying) prin intermediul unor metode didactice moderne.
„Stop agresiunii! Spune Da prieteniei!” se adresează elevilor care devin victime în mediul şcolar, copii care riscă să-și piardă interesul pentru studiu datorită presiunii din clasă, şcoală. De asemenea, acest proiect are în vizor şi acei copii cu nevoi speciale care sunt excluşi constant din mediul şcolar.
”Implementarea proiectului se va face prin introducerea în ariile curiculare a unor activităţi de învăţare menite să prevină agresiunea în şcoală. Ne vom concetra asupra acţiunilor care combat agresiunea în şcoală: atragerea atenţiei asupra problemei, sensibilizarea publicului, dezvoltarea spiritului dreptăţii. Se vor realiza activităţi transcuriculare cu ajutorul cărora se va înţelege mai bine importanţa fenomenului. Aici avem avantajul experienţei acumulate de instituţia noastră de-a lungul timpului”, a declarat Mirela Nistoroschi, directorul Palatul Copiilor Vaslui.
Instituția nu este la prima experienţă de acest fel, derulând cu succes, în perioada 2013-2015, un alt proiect Comenius, cu titlul “Music, Universal Symbol in Communication”.
”Stop agresiunii! Spune Da prieteniei!” vine în completarea principiilor morale promovate de Uniunea Europeană şi este, pentru noi, în direcţia drumului început de instituţia noastră care, de curând, a obţinut statutul de Şcoală Europeană.
În perioada 26-29 septembrie, două cadre didactice de la Palatul Copiilor, prof. Mirela Nistoroschi și prof.dr. Adrian Gherghe, vor participa la prima reuniune de proiect, organizată de Istituto Comprensivo di Porto Viro, Italia.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Pădurarii vasluieni vor fi dotați cu pistoale

Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui, declară că pădurarii vor avea în dotare pistoale cu …

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *