luni , 17 decembrie 2018, 13:00
Home / Local / Actualitate / Ziua Pompierilor, marcat la Vaslui

Ziua Pompierilor, marcat la Vaslui


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a organizat, miercuri, o serie de activități dedicate Zilei Pompierilor din România.
Cu această ocazie, cetățenii au avut ocazia să participe la ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și la exerciții demonstrative organizate de pompierii vasluieni, dar și să se informeze cu privire la situațiile de urgență, modul de acțiune în cazul producerii unor evenimente nedorite sau prevenirea unor dezastre, în cadrul punctelor de informare preventivă.
Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, le-a mulțumit pompierilor pentru modul în care acționează în gestionarea situațiilor de urgență și le-a urat succes în activitate.
„În județul Vaslui putem vorbi despre tradiție în această armă. Prima comandă pojornicească a luat ființă la Bârlad în anul 1841 și la Huși în anul 1850, iar la Vaslui despre pompieri se vorbește încă de la 1852.Pompierii de azi, aflați în slujba comunității, sunt demni urmași ai eroilor de atunci. Cu devotament, curaj și profesionalism, își fac datoria zi de zi, față de cetățeni. Fie că este vorba despre incendii, inundații, alunecări de teren, înzăpeziri sau accidente rutiere, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt mereu la datorie. Aceștia sunt adevărați eroi, care merită respectul, încrederea și recunoștința noastră”, a declarat Eduard Popica.
În toate subunitățile de intervenție și punctele de lucru ale ISU din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni și Ivănești s-a organizat „Ziua Porților Deschise”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

La un pas de tragedie

O mama și doi copii, din localitatea 7 Case, comuna Costești, au fost la un …

Maratonul tradițiilor la Festivalul ”Datina”

Peste o mie de copii au participat la ediția din acest an a Festivalului interjudețean …