miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:18
Home / Local / Actualitate / 13 septembrie Ziua Pompierilor din România

13 septembrie Ziua Pompierilor din România


În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt’ al județului Vaslui aniversează 169 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor — lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.
”Pentru a marca acest eveniment, în ziua de 13 septembrie, între orele 09.00 – 12.00 vor fi organizate o serie de activității dedicate Zilei Pompierilor din România, cum ar fi ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, exerciții demonstrative, puncte de informare preventivă, precum și activități de ”porți deschise” unde îi așteptăm pe toți cetățenii din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni și Ivănești în subunitățile de intervenție și punctele de lucru. Expoziția de tehnică și echipamente va fi la sediul Detașamentului de pompieri Vaslui, Punctul de lucru Casa Armatei, Detașamentul de pompieri Bârlad, Secția de pompieri Huși și Parc Rodina Huși”, a declarat Ghiorghi Blagoci, inspectorul șef al IJSU Vaslui.
Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activează în domeniul managementului situațiilor de urgență, colaboratorilor, precum și cetățenilor ce vin în sprijinul nostru pe timpul acțiunilor desfășurate sincere urări de sănătare, fericire și împliniri.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *