marți , 19 februarie 2019, 05:27
Home / Local / Actualitate / Exercițiu de amploare de simulare a unui cutremur la Negrești

Exercițiu de amploare de simulare a unui cutremur la Negrești


O vastă operațiune de simulare a unui seism de peste 7 pe scara Richter s-a desfășurat astăzi la Negrești, sub coordonarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui, care a mobilizat forțe importante în zonă.
Exercițiul a avut două obiective importante: a fost testat conceptul de intervenție imediat după cutremur și timpii de răspuns în cazul unei situații de urgență.
Au mai fost implicate în această operațiune Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, Serviciul de Ambulanță Județean, Spitalul Județean de Urgență, Aquavas, filiala Negrești, Primăria orașului Negrești, Centrul Militar Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții și unitatea militară de la Bârlad.
”Am testat capacitatea de mobilizare a forțelor noastre, pentru a vedea cât timp de ne ia să intervenim. Scopurile generale ale acestei aplicaţii tactice au fost antrenarea structurilor de conducere în luarea deciziilor, privind verificarea fluxului informaţional decizional şi a cunoaşterii procedurilor de coordonare şi conducere în domeniul de competenţă, dar şi verificarea modului de cooperare între forţele participante la exerciţiu”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA, cel care a coordonat exercițiul.
La Negrești au fost simulate intervenţii pentru evacuarea personalului în caz de cutremur, stingerea unui incendiu la un imobil, salvarea de persoane aflate la înălţime şi acordarea primului ajutor în cazul mai multor persoane accidentate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *