marți , 19 februarie 2019, 11:36
Home / Local / Învăţămant / Săptămâna ședințelor publice

Săptămâna ședințelor publice


Anul acesta, singura ședință de repartizare publică a fost cea pentru cadrele didactice care au obținut note peste 7 la concursul național și au reușit să se titularizeze. În plus, titularii au avut șansa să se detașeze în interesul învățământului la cerere. Ultima actualizare a listei cu catedre vacante și rezervate a fost făcută în cursul zilei de luni, 28 august, astfel că la nivelul județului Vaslui, pentru aceste ședințe publice sunt disponibile peste 2.000 de norme și fracțiuni de norme, cele mai multe fiind pentru educatori, învățători și profesori de instruire practică. La polul opus, disciplinele la care sunt cele mai puține posturi disponibile sunt limba și literatura română, istorie, matematică, fizică și chimie.
Posturile vacante și rezervate publicate la nivelul județului vor fi ocupate în cursul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) programând ședințe publice până pe 31 august, inclusiv.
”În aceste ședințe, prioritate vor avea cadrele didactice care vor completare de normă în altă unitate de învățământ, urmate de cadrele didactice care au intrat în restrângere de activitate. În a doua etapă se va derula detașarea la cerere prin continuitate a celor care au susținut concurs în ultimii doi ani, după care urmează detașarea la cerere în ordinea descrescătoare a mediilor de la concursul de anul acesta. În același timp, se reactualizează și lista posturilor, rămânând libere posturile de pe care pleacă cei care se detașează în interiorul județului Vaslui. Pe posturile care se eliberează, dar și pe cele care nu sunt cerute de titulari, prioritate au candidații care au cel puțin media 7 în 2017, în ordinea descrescătoare a rezultatelor. Apoi au prioritate cei care au solicitat prelungirea contractului de muncă a celor care au obținut minimum 7 la concursurile naționale din 2016 și 2017, iar pentru învățători se acordă continuitate și cu notele din 2013 și 2014. Tot acum se desfășoară detașarea la cerere prin concurs specific în ordinea descrescătoare a punctajelor, precum și prelungirea contractelor individuale de muncă pentru cei cu note peste 5 la concurs. Pe 31 august se organizează o altă ședință publică, în care se vor acorda posturile care rămân libere, după primele zile“, au precizat reprezentanții ISJ Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *