duminică , 21 ianuarie 2018, 12:57
Home / Local / Actualitate / Școli fără autorizație de securitate la incendiu

Școli fără autorizație de securitate la incendiu


Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui precizează că, în urma datelor din teren, clădirile care nu necesită obținerea autorizației sunt acelea care nu au efectuat modificări constructive sau au fost puse în funcție anterior introducerii obligației legale de obținere a autorizație.
În perioada premergătoare începerii noului an de învățământ au fost desfășurate activități de inventariere a clădirilor existente la nivel de județ în care funcționează școli și grădinițe și au fost identificate condițiile optime pentru asigurarea climatului de securitate.
Au fost inventariate 901 clădiri, din care 607 nu fac obiectul avizării autorizării, iar 145 de instituții de învățământ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.
Pe timpul verificărilor, personalul specializat a urmărit funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare, asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor, exploatarea centralele termice și a coșurilor de evacuare a fumului, funcționarea mijloacelor de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu precum și a celor de stingere.
Autorizația de securitate la incendiu pentru o construcție este documentul care certifică faptul că la momentul punerii în funcțiune este îndeplinită cerința „securitate la incendiu” impusă de Legea 10/1995 privind calitatea în construcții. Obligația solicitării autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Incendiu pe DN 24 la un autocamion care transporta seminţe de floarea-soarelui

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineaţă, pe DN 24 Vaslui – Iaşi, pe raza …

Ghiseul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar s-a mutat in spatiu nou

Din această săptămână, certificatele de cazier judiciar se vor elibera de la ghişeul deschis pe …