luni , 15 octombrie 2018, 14:22
Home / Local / Actualitate / Jumătate de oră de mișcare la ”Școală după școală”

Jumătate de oră de mișcare la ”Școală după școală”


Deși acest concept a fost introdus acum cinci ani de zile, doar două unități școlare din municiul Vaslui au reușit să implementeze programul ”Școală după școală”. Este vorba despre Școala ”Mihai Eminescu” și Școala ”Constantin Parfene”.
Pentru noul an școlar, principala modificare va fi pe programul de lucru, în sensul în care în cele maximum trei ore pe care copilul poate să le petreacă în cadrul programului, minimum 30 de minute în fiecare zi va fi sport, joc și mișcare, în așa fel încât orice elev care face programul ”Școală după școală”, pe lângă cele două ore de educație fizică din trunchiul comun, să aibă minimum două ore și jumatate, în fiecare săptămână, de joc, mișcare și educație fizică.
Potrivit ordinului de ministru, care reglementează metodologia de desfășurare a programului „Școală după școală”, apărut în 2011, sunt cuprinse activități cu sprijin specializat (supraveghere și îndrumare în efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultăți cognitive, emoționale, tulburări de limbaj prin activități remediale, consiliere, logopedice, activități de încurajare a lecturii independente etc.), ateliere/activități tematice și alte activități de tip recreativ.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident grav la Mărul de Aur

Trei persoane au fost băgate în spital de un șofer din Vaslui, care a provocat …

Veșmintele Sfintei Parascheva, purtate pe străzile Vasluiului

Zeci de vasluieni au participat la o procesiune cu racla în care se află veşmintele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *