vineri , 22 iunie 2018, 09:03
Home / Local / Actualitate / Începe bacul de toamnă

Începe bacul de toamnă


În județul Vaslui, numărul înscrișilor pentru această sesiune este mai mare decât al celor care nu au promovat. Concret, dacă după contestații erau 586 de candidați nepromovați, la cea de a doua sesiune s-au mai înscris 762 de candidați. Sesiunea va începe pentru prima dată cu probele scrise, la care numărul candidaților va fi și mai mic.
Probele scrise se vor derula pe 21, 23 și 24 august. În Vaslui, pentru aceste probe au fost organizate doar trei centre de examen, respectiv Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” din Bârlad, Liceul “Ștefan Procopiu” și Liceul “Ion Mincu”, din Vaslui.
La aceste centre de examen au fost repartizați absolvenții de la toate liceele din județ.
Probele de evaluare a competențelor de comunicare, dar și competențele digitale se vor derula în perioada 25-31 august. Primele rezultate ale sesiunii se vor afișa pe 1 septembrie, iar contestațiile vor fi depuse între orele 16-20. Pe 2-5 septembrie vor fi soluționate contestațiile, iar pe 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.
Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune din acest an a fost de 75,60% înaintea contestațiilor și de 76,67% la final.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste 300 de contestații la evaluarea națională

În județul Vaslui au fost înregistrate 346 de cereri de recorectare a lucrărilor de la …

Episcopul Hușilor, PS Ignatie, sprijină comunitățile sărace vasluiene

Aproximativ 200 de vasluieni din localitățile Puiești Sat, Cetățuia, Rotari şi Lălești au fost sprijinite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *