joi , 22 octombrie 2020, 06:06
Home / Local / Actualitate / Vasluiul, descoperit prin fotografie

Vasluiul, descoperit prin fotografie

De mai mulți ani, Carmen Mocanu, Luciana Marcu, Constantin Simionică și Eduard Prepeliță fotografiază Vasluiul și descoperă cu uimire că este un subiect nesfârșit. Cei patru autori ai expoziției au simțit că de multe ori ceea ce este în apropierea noastră cunoaștem cel mai puțin. Trecem zi de zi pe lângă niște comori și nu le vedem. Dar cei patru fotografi, pasionați de frumos, le văd în orașul prin care trecem prea grăbiți și cu privirea în jos și au ținut să ni le arate și nouă. Prin fotografii, aceștia privesc Vasluiul cu atenție plină de dragoste, cu o curiozitate firească și spirit de explorator, fotografia devenind instrumentul de contemplație, de descoperire și de împărtășire.
Constantin Simionică dă ora exactă prin fotografie, oferind cadre cu Vasluiul trezit la viață. Eduard Prepeliță aduce în prim plan, ce uită Constantin Simionică, cei doi fiind “tovarăși” în multe din peregrinările lor.
Carmen Mocanu are o înclinație spre detaliu, fotografiile ei descoperind un Vaslui plin de poezie, trezindu-ți dorința de a bate la pas orașul și a vedea și tu ce vede ea.
Luciana Marcu este mai îndrăzneață, venind cu o abordare mai directă asupra orașului. Și ea și fotografiile ei parcă ar vrea să te ia de mână și să-ți spună: uite ce frumos e la Vaslui!
Expoziția “Vasluiul în imagini”, găzduită de Sala Arta a Muzeului Județean, oferă conexiunea profundă cu orașul, unde patru vasluieni, cu aceeași pasiune, dar viziuni diferite, te invită să descoperi fața nevăzută a Vasluiului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *