miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:46
Home / Local / Actualitate / Vasluianca Daniela Oatu a lansat cel mai nou volum de poezii

Vasluianca Daniela Oatu a lansat cel mai nou volum de poezii


Daniela Oatu s-a bucurat de o asistență record la lansarea volumului de poezii ”Fantasmele versului rău”. Vasluienii au ținut să o asculte pe poetă, dar și să o felicite că încă ține treaz lirismul autentic.
Profesoara reușește să transfere din bunătatea ce o caracterizează în poezie, șlefuind cuvintele cu migală și dându-le din dulceața graiului romănesc.
Muzeograful Laurențiu Chiriac a ținut să-i introducă pe cei prezenți în stare de interioritate a poeziei Danielei Oatu, „distinsa profesoară venind de pe nesătulele tărâmuri, cu gândul de a ne fi un bun contemporan și de a ne mărturisi cu credință cât de greu este să se împrietenească cu toate măștile societății acutale, încercând liric să îndepărteze câteva pietre de pe sufletul unor teme și să le vopsească existența în culori sincere, tocmai ca trenul lor să nu mai treacă tot mai des prin tunel”.
La momentul lansării a fost prezent și cunoscutul poet Petruș Andrei, care a ținut să o felicite pe Daniela Oatu că nu a introdus modernismul în creația sa.
„Este o poezie cu suflet, scrisă cu suflet și pentru suflet. Că este duminica ziua de naștere a poetei, iată și comportamentul. Este adecvat zilei în care s-a născut. Una din poezii se intitulează <>. Poeta spune acolo: <>”, a precizat Petruș Andrei.
Directorul Bibliotecii Județene, Gelu Bichineț, invită vasluienii la lectură, susținând că poezia Danielei Oatu merită citită, versurile ei îndemnând la reflecție.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …