duminică , 25 octombrie 2020, 10:18
Home / Local / Actualitate / Autentic la Hora din Străbuni

Autentic la Hora din Străbuni


Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor “Hora din Străbuni” s-a bucurat de aprecierile și superlativele participanților și spectatorilor. Timp de cinci zile, scena Teatrului de Vară oferind un adevărat regal folcloric. Vasluienii nu au fost deloc indiferenți și, seară de seară, spectacolele s-au jucat cu casa închisă.
La Vaslui, spanioli, sârbi, muntenegreni, peruani, columbieni, români, georgieni, vietnamezi, armeni și turci și-au deschis sipetele pline de comorile lăsate de strămoși și le-au dăruit spectatorilor, care au aplaudat în picioare prestațiile artiștilor.
Localnicii au avut bucuria de a vedea în acest an “Au Co” din Vietnam, “Araks” din Armenia, “Volodja” din Muntenegru, “Imeri” din Georgia, “Estefania Caicedo” din Columbia, “Istanbul Yeditepe” din Turcia, “Peru Multicolor” din Peru, “Zora” din Serbia și “El Candil” din Spania. Măreția dansurilor georgiene, grația sârboaicelor, ritmurile îndrăcite ale columbienilor au făcut parte din meniul bogat al “Horei din Străbuni”, festin din care s-au îndestulat toți cei prezenți la Teatrul de Vară.
Din România, au participat ansamblurile folclorice “Mureșul” Târgu Mureș, “Maramureșul” din Baia Mare, școala de dans românesc “Larisa și Marin Barbu”, “Trandafir de la Moldova” Huși și “Lugojana” Lugoj.
În prim-plan au fost și multe formații de dansatori din județ. Apariția lui Nea Mărin (Marin Barbu) nu a putut trece neobservată de public.
El s-a bucurat la prestația multor formații din Vaslui, care au oferit momente de artă autentică. Cunoscutul coregraf a ținut să remarce buna organizare a Festivalului “Hora din Străbuni”, caracterizându-l drept unul dintre cele mai bune evenimente de folclor organizate în România.
Aseară, în miez de noapte, s-a tras cortina peste Festival, lăsând în urmă multe aplauze și determinându-i pe organizatori, Centrul Creației Populare, Consiliul Județean și Primăria Vaslui, să se gândească deja la cea de-a șasea ediție a “Horei din Străbuni”, care va avea loc în 2019.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *