vineri , 23 octombrie 2020, 10:23
Home / Local / Actualitate / Poliţia Judeţeană are un deficit de peste 30% în rândul ofiţerilor

Poliţia Judeţeană are un deficit de peste 30% în rândul ofiţerilor


Peste 130 de poliţişti din judeţul Vaslui au ieşit la pensie în ultimul an în baza legii care le permite încetarea raporturilor de muncă în condiţii avantajoase, respectiv minimum 25 de ani de activitate în domeniu. Deşi cele mai multe plecări au fost din rândul agenţilor, problemele sunt resimţite la nivelul ofiţerilor, în condiţiile în care pe locurile lăsate descoperite nu s-au putut face angajări, aşa cum s-a întâmplat în cazul subofiţerilor.
Astfel, Poliţia Judeţeană se confruntă cu un deficit de 52 de ofiţeri, ceea ce reprezintă 30,06% din numărul posturilor prevăzute în organigrama instituţiei. Cele mai descoperite posturi sunt cele operative, în special în cadrul serviciilor şi birourilor de investigaţii criminale.
”Evident că activitate este afectată, dar colegii au înţeles că trebuie să suplinească, prin eforturi personale, posturile libere. În ciuda deficitului, se munceşte şi se ocupă activitatea care ar trebuie desfăşurată de cei pe care nu-i avem în sistem”, a declarat pentru News.ro inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Vaslui, Gabriel Doru Panţiru.
În privinţa subofiţerilor, deficitul de personal la nivelul Poliţiei Judeţene Vaslui este de 102 angajaţi, ceea ce reprezintă 14,27% din schema de personal prevăzută în organigramă, în ciuda celor 148 de agenţi angajaţi în 2016 şi 2017.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …