marți , 27 octombrie 2020, 05:05
Home / Local / Actualitate / Biologia, un mod de viață pentru Vlad Sîmbotin

Biologia, un mod de viață pentru Vlad Sîmbotin


Vlad Sîmbotin, elev al Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK), a făcut cinste învăţământului vasluian şi în străinătate. El a obţinut o peformanţă notabilă la Olimpiada Internaţională de Biologie din Marea Britanie, respectiv medalia de bronz, împlinindu-şi încă un vis.
”Olimpiada Internațională de Biologie de anul acesta a fost cea mai deosebită experiență din viața mea de licean, pentru că a fost cea mai importantă competiție la care am participat vreodată. Am reușit să obțin un rezultat satisfăcător, am avut ocazia să interacționez cu numeroși alți participanți din restul lumii, alături de care am trăit momente speciale și nu în ultimul rând pentru că am avut onoarea să îmi reprezint țara într-un context mondial, fără să dezamăgesc”, a spus Vlad Sîmbotin.
Pentru el, biologia a devenit disciplina preferată: “ Am ales biologia pentru că am văzut în ea o ocazie de a mă afirma şi pentru că îmi oferă posibilitatea să înţeleg tot ce mă înconjoară. Treptat, biologia a devenit un mod de viaţă pentru mine. Nu mi-aş putea imagina viaţa fără biologie”.
Ca orice geniu din România, Vlad Sîmbotin intenţionează să părăsească România.
”În prezent sunt înscris la Facultatea de Medicină din Cluj, unde voi studia anul acesta, dar în toamnă intenționez să aplic la Facultatea de Biologie din Oxford, unde voi pleca de la anul, dacă voi fi acceptat”, a conchis Vlad Sîmbotin.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …