ActualitateLocal

Forțele de ordine ale MAI promit o minivacanță de 1 decembrie în siguranță

Vasluienii vor petrece vacanța de Ziua Națională a României în siguranță, promit structurile MAI din județ.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui va mobiliza 530 de polițiști. În fiecare zi pe drumurile județene vor acționa 30 de polițiști de la Serviciul Rutier, care vor acționa cu aparate radar sau cu aparate True-Cam. Se recomandă de asemenea utilizarea anvelopelor de iarnă pentru autovehicule, utilizarea corectă și legală a elementelor pirotehnice.

ISU Vaslui va avea zilnic la datorie 90 de pompieri, împreună cu 16 autospeciale cu apă și spumă, 5 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pirotehnică și multe alte echipamente specifice.

16 pompieri militari vor participa la festivitățile de 1 decembrie din centrul municipiului Vaslui, vor fi controale în supermarketuri, unități de turism, biserici și mănăstiri, pentru a preveni eventuale incendii sau surse de foc, iar autospeciale de stingere a incendiilor vor fi prezente la evenimentele cultural-artistice prilejuite de Ziua Națională.

ISU Vaslui sfătuiește cetățenii să dea dovadă de responsabilitate, să prepare hrana în aer liber în zone special amenajate și să acționeze în așa măsură incât să nu avem parte de evenimente nedorite.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vaslui va asigura ordinea și siguranța publică. Pentru siguranța cetățenilor, jandarmii vor fi prezenți la toate evenimentele și activitățile artistice din județ și va participa cu un pluton la festivitățile, prilejuite de Ziua Națională, din centru municipiului Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button