marți , 27 octombrie 2020, 06:18
Home / Local / Actualitate / Pasunele refacute cu bani de la Ministerul Agriculturii

Pasunele refacute cu bani de la Ministerul Agriculturii


Avantaj important pentru 51 dintre cele 86 de primării vasluiene, care nu au reușit să întocmească până acum proiectele de amenajamente pastorale: cheltuielile aferente vor fi preluate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Directorul Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA) Vaslui, Marius Popovici, a declarat că unele proiecte pot ajunge și la 40.000 de lei: „S-a modificat legislația. Există un ordin de ministru prin care sumele pentru întocmirea proiectelor de amenajamente pastorale, adică tot ce ține de studii pedologice și agrochimice, dar și de consultanță, sunt plătite de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Practic, atât costurile de la noi, cât și cele de la Direcția pentru Agricultură a Județului sunt suportate din fondurile de la minister. Este un beneficiu pentru primari pentru că, în funcție de suprafețe, de cât de dispersate sunt, se putea ajunge chiar și la 40.000 de lei, având în vedere că pentru un hectar costul este de 43 de lei”.
Până acum, dintre cele 86 de unități administrativ-teritoriale ale județului Vaslui, numai 35 și-au întocmit proiectele pentru amanjamentele pastorale.
„O să cerem o situație la primării, să știm exact ce avem de făcut. Aceste amenajamente trebuie să fie întocmite până la finalul acestui an, dacă nu, nu vor mai primi subvenții”, a mai spus Popovici.
Primăriile care și-au întocmit deja proiectele sunt: Albești, Alexandru Vlahuță, Băcani, Bălteni, Berezeni, Bogdănești, Codăești, Coroiești, Cozmești, Crețești, Dimitrie Cantemir, Dragomirești, Duda-Epureni, Fălciu, Grivița, Hoceni, Laza, Lipovăț, Lunca Banului, Miclești, Muntenii de Jos, Oltenești, Oșești, Pochidia, Pogana, Pogonești, Rebricea, Stănilești, Șuletea, Tăcuta, Văleni, Vaslui, Vetrișoaia, Viișoara și Vinderei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *