sâmbătă , 15 decembrie 2018, 09:40
Home / Local / Actualitate / Primarul Vasile Pavăl, supărat pe constructori

Primarul Vasile Pavăl, supărat pe constructori


Lipsa forței de muncă și cea de seriozitate a firmelor de construcții sunt doar două dintre elementele care au întârziat programul de investiții al Primăriei Vaslui.
Acest lucru l-a determinat pe primarul Vasile Pavăl să se declare total nemulțumit de ritmul realizării programului de investiții.
”Starea vremii și procedurile de licitație, care permit contestații la nesfârșit, au fost alte două alte piedici. Ca urmare, perioada de apogeu a realizării investițiilor se va dovedi a fi iulie-septembrie, când, pe lângă continuarea lucrărilor în Centru, Zona Gării și Cartierul 13 Decembrie, vor demara reabilitările pe Costache Negri, Avram Iancu și Parcul Tineretului. Avem lucrări care vin din urmă, alte investiții nou promovate, iar alte proiecte sunt pregătite din acest an pentru anul viitor. Vrem să terminăm în acest an cu Zona Centrală, am asfaltat strada Nicolae Bălcescu, mini-sala de sport de pe Donici a fost finalizată, iar în această săptămână îi vom face recepția”, a spus primarul.
Edilul a subliniat că marea problemă va rămâne incapacitatea constructorilor: “Zilnic mă cert cu ei. Această chestiune, din nefericire, nu e numai la Vaslui. În ultima perioadă, m-am întâlnit cu alți primari în Comitetul Director al Asociației Municipiilor. Toți se plâng. Se duce lipsă de constructori serioși, responsabili, dotați cu echipamente. Ne plângem de forță de muncă, nu numai în construcții, ci și în celelalte domenii, dar în Vaslui toți au salariul în jurul minimului pe economie”.
Procedurile pentru licitații, care permit contestații peste contestații și care duc la amânări peste amânări au fost alte nemulțumiri exprimate de primar: “Am lansat continuarea lucrărilor în cartierul Avram Iancu, este o zonă care ne-a creat probleme. O parte dintre lucrări au fost făcute de o firmă care s-a retras, iar acum am scos lucrările din nou la licitație. S-a prezentat o singură firmă din Iași, am solicitat niște clarificări de la agentul economic și nu am mai primit niciun răspuns. Licităm din nou, dar asta înseamnă o nouă pierdere de timp”.
Pavăl a propus ca toți cei care oferă în cadrul licitațiilor un preț cu 60% mai mic decât valoarea inițială să nu mai fie luați în considerare, pentru că este clar că nu sunt serioși.
Următoarele lucrări de amploare care vor avea loc în oraș sunt cele pentru reabilitarea străzii Republicii și a bulevardului Traian, primarul spunând că acestea vor fi efectuate pe rând, pentru a nu se bloca circulația pe două artere principale. O altă investiție care va marca dezvoltarea municipiului Vaslui va fi Bazarul.
“Am pupat avizul când l-am primit pentru noul bazar. Suntem în etapa de așezare a documentației tehnice. În august, va apărea pe SEAP. O întreagă zonă va suferi modificări: bazarul, târgul de mașini și strada Decebal”, a încheiat Vasile Pavăl.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Episcopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 16, peste 1.000 de copii, proveniți din parohiile rurale …

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *