miercuri , 28 octombrie 2020, 10:32
Home / Local / Actualitate / Trei conducători auto cercetaţi penal

Trei conducători auto cercetaţi penal


Trei conducători auto care, au încălcat prevederile în vigoare în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice sunt cercetaţi penal.

În noaptea de 20/21 iulie a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați despre producerea, pe raza comunei Muntenii de Jos, a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat două persoane implicate în eveniment, un tânăr de 16 ani, din comuna Muntenii de Jos și un bărbat de 45 de ani, din municipiul Vaslui. Din verificări a rezultat faptul că în timp ce tânărul de 16 ani s-a deplasat cu o mașină pe raza comunei Muntenii de Jos a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa în fața sa, condus de bărbatul de 45 de ani.
Cele două persoane au fost testate cu aparatul alcooltest. Tânărului de 16 ani i-a rezultat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

În cursul zilei de ieri, pe raza municipiul Vaslui a avut loc un alt accident de circulație soldat cu pagube materiale, pe strada Cpt. Filote Claudiu din municipiul Vaslui.
La ora 23.22, polițiștii de la Biroul Rutier Vaslui s-au deplasat la fața locului iar în urma cercetărilor au constatat că un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Vaslui a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism staționat pe partea stângă a străzii. Din accident a rezultat avarierea celor două vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

I s-a adus la cunoștință că este obligat să însoțescă echipajul de poliție la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei în sânge, însă acesta a refuzat.
În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la recoltarea de mostre biologice.

Câteva minute mai târziu, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Vaslui un conducător auto circulă pe sensul opus de mers, punând în pericol circulația pe drumurile publice.
În zona intersecţiei dintre străzile Vasile Alecsandri și Mareșal C-tin Prezan, polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto, în vârstă de 32 de ani, din comuna Delești.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotestrezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Acestuia i s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Carte de identitate falsă și bijuterii nedeclarate, confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Ciprian Trifan și Dan Marian sunt noii vicepreședinți ai CJ Vaslui

Ciprian Trifan (PSD) și Dan Marian (ALDE) sunt noii vicepreședinți ai Consiliului Județean (CJ) Vaslui. …