joi , 21 martie 2019, 13:26
Home / Local / Actualitate / Întâlnire cu primarii pe tema vaccinării antirujeolice

Întâlnire cu primarii pe tema vaccinării antirujeolice


Prefectul Eduard-Andrei POPICA și președintele Consiliului Județean (CJ), Dumitru Buzatu au organizat o întâlnire comună cu primarii vasluieni pe tema vaccinării antirujeolice.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a anunțat pe primari că va fi demarată o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităților locale, care trebuie să identifice copiii imunizați.
”Cerem autorităţile locale să se implice în această campanie, pentru a identifica toți copiii cu vârste între nouă luni şi nouă ani, grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie, care nu au fost vaccinaţi, dar şi locurile în care aceştia vor fi imunizaţi în cadrul campaniei, în cazul în care în localităţile respective nu sunt unităţi medicale. De asemenea, în cazul în care localităţile sau zonele respective nu au medici, vor participa voluntari”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.
La întâlnire au participat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care au precizat că în prezent sunt suficiente doze de vaccin pentru imunizare.
”Precizăm că numărul total de doze primite la nivelul DSP este de 7.700, din care 1.111 doze au fost repartizate în teritoriu. La această dată sunt înregistrați un număr de 4.509 copii restanțieri la vaccinarea ROR, motivele de nevaccinare fiind reprezentate de refuz și neprezentare. Cele mai multe cazuri de rujeolă sunt înregistrate în municipiul Vaslui, suburbia Rediu, unde avem 57 de cazuri, Dumești, cu 17 cazuri, Băcești-14 cazuri, Delești-11 cazuri și Bogdănești, cu 7 cazuri”, a spus Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
Președintele CJ, Dumitru Buzatu, le-a cerut primarilor să se implice în campanie, să se meargă din casă în casă, pentru a-i lămuri pe cetățeni cât de importantă este vaccinarea împotriva rujeolei: ”Avem de a face, în special în zona rurală, cu difuzarea de tot felul de informații neverificate și nereale, lansate de oricine. De aici au apărut destule probleme. Acestea vor persista, dacă nu se va acționa în mod organizat, în cooperare cu cei care răspund de imunizare, planificat, dând sprijin, să ajungem la cetățeni, să-i lămurim cât de importantă e vaccinarea”.
Prefectul Eduard-Andrei POPICA a adăugat că va evalua o dată la două săptămâni gradul de implicare a autorităţilor locale, iar acolo unde sunt în continuare probleme vor fi luate măsuri.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în județul Vaslui este de 156.
La întâlnire au participat și reprezentanții medicilor de familie, Cristinel Grecu și Aurica Țenu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *