marți , 27 octombrie 2020, 07:40
Home / Local / Actualitate / Produsele tradiționale, în atenția MADR

Produsele tradiționale, în atenția MADR


Promovarea Schemelor de calitate europene, înregistrarea de noi produse protejate la nivel european, a produselor tradiţionale româneşti, dar şi a celor realizate după reţete consacrate au constituit tema de dezbatere la nivelul Direcţiei pentru Agricultură Vaslui.
Campania de informare derulată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) la nivelul judeţului i-a avut drept lectori pe Ionuţ Diaconeasa – consilierul ministrului Agriculturii, Daniela Popa – consilier superior la Serviciul de Industrie Alimentară din cadrul MADR, aceştia intrând în dialog cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură, ai Grupurilor de Acţiune Locală, ai Asociaţiei Crescătorilor de Ovine și reprezentanți ai administrației locale.
”Sectorul agricol are şi potenţial şi tradiţie în judeţul nostru şi de aceea consider necesar un efort comun în acest domeniu. Sunt convins că dezbaterea dumneavoastră va fi una de real folos. În cadrul acestei întâlniri sunt aduse în atenţie produsele românești, un accent fiind pus pe promovarea şi susţinerea produselor ecologice şi tradiţionale. Totodată, dezvoltarea zootehniei şi creşterea ponderii acesteia în totalul producţiei agricole la nivelul judeţului poate fi prioritară. Informarea agricultorilor si pregătirea lor prin programe dedicate, dar şi rolul organizaţiilor patronale în luarea deciziilor în agricultură sunt la fel de importante. De aceea, încă o dată, afirm că eu cred în utilitatea acestui cadru de dezbatere, vă felicit pentru interesul manifestat, pentru implicare şi vă apreciez pentru efortul comun în ceea ce iniţiaţi şi realizaţi. Vă doresc succes şi vă asigur de sprijinul Instituţiei Prefectului –Judeţul Vaslui!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
În prezent, doar două produse tradiționale vasluiene sunt certificate: Zacusca de vinete de Blăgești și de Povidla de perje cu nuci de Blăgești.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *