luni , 22 octombrie 2018, 14:33
Home / Local / Actualitate / Doi profesori de 10 la titularizare

Doi profesori de 10 la titularizare


În acest an, numărul cadrelor didactice cu note peste 7 la concursul de titularizare a fost mai mare faţă de 2016. Astfel, dintre cei 365 de candidaţi ale căror lucrări au fost validate, 152 au reuşit să obţină peste nota minimă necesară atribuirii unui post de titular. Alţi 121 au obţinut note între 5 şi 6,99, în timp ce 92 de candidaţi s-au dovedit a fi slab pregătiţi, primind note între 1 şi 4,99.
În mod categoric, note sub 5 nu ar fi avut ce căuta la examenul de titularizare, în condiţiile în care, şi în acest an, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării le-au oferit profesorilor posibilitatea să se retragă din concurs după aflarea subiectelor, fără a fi notaţi, pentru a nu-i pune într-o situaţie jenantă. La Vaslui, doar 84 dintre candidaţi au renunţat la examen, însă mulţi alţii, deşi erau conştienţi că habar nu au, au rămas în sală până la final, predând lucrări lamentabile.
Surpriza cea mai mare o reprezintă faptul că au existat puţini profesori cu note sub 2, cea mai mică obţinând-o un candidat de la disciplina educație fizică și sport – 1,10.
De menţionat că, dintre cei 152 de candidaţi cu note peste 7, două vasluience au obţinut punctajul maxim. Este vorba despre Nicoleta Tăbăcaru, din Huși, care a concurat pentru un post la educație fizică și sport, și Ana Damian, din Vaslui, care a obținut 10 la istorie.
Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, contestațiile se vor înregistra la ISJ în perioada 18-19 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 25 iulie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Absolvenții dezinteresați de locurile de muncă din Vaslui

Puțini absolvenți din cei peste 500 aflați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței …

Un tânăr, în stare critică la spital, după ce a fost înjunghiat de cumnat

Un tânăr din Gârceni a fost găsit de localnici pe ulițele localității în stare critică. …