duminică , 26 mai 2019, 10:53
Home / Local / Actualitate / Legea salarizării unitare, dezbătută cu secretarii de primării

Legea salarizării unitare, dezbătută cu secretarii de primării


La inițiativa Instituției Prefectului-județul Vaslui, astăzi, la Sala Mare a Consiliului Județean (CJ), prefectul Eduard-Andrei POPICA, alături de președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, și cei doi vicepreședinți, Ciprian TRIFAN și Vasile MARICIUC, a avut o întâlnire cu secretarii primăriilor vasluiene pe tema aplicării legii salarizării unice.
Invitat la discuție a fost deputatul Adrian SOLOMON, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, care a răspuns la întrebările participanților, fiind lămurite, astfel, o serie de aspecte cu privire la aplicarea legii salarizării unitare.
Parlamentarul vasluian le-a cerut celor prezenți să aibă grijă cum se încadrează cu salariile în bugetul din acest an, existând premize pentru o rectificare pe plus în luna august, însă să nu pună preț prea mare pe sumele prevăzute după rectificare și să nu se întindă ”mai mult decât vă este plapuma” în privința majorării salariale.
”Legea este în conformitate cu programul de guvernare şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor. Sunt ferm convins că au fost lămurite mai multe aspecte la această întâlnire, astfel încât corecțiile salariale să fie conform legii. Este evident faptul că România are nevoie de ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate disfuncţionalităţile salariale, care să asigure motivaţiile adecvate şi performanţele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Filarmonica din Iași vine în Parcul Copou

Copoul vasluian se pregăteşte în această seară, de la ora 20, de un nou concert …

Ambulanță împotmolită în noroaie

Tragedie în comuna Delești, acolo unde un bărbat de 51 de ani a decedat, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *