vineri , 30 octombrie 2020, 09:51
Home / Local / Învăţămant / Sute de locuri libere la liceu

Sute de locuri libere la liceu


Au fost date publicității listele cu elevii de gimnaziu admiși la liceu. Cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9.72, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, specializarea matematică-informatică, iar la polul opus s-a aflat Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, unde la specializarea mecanică ultima medie de admitere a fost 2.59.
Clasele de la profilul real au avut cea mai mare căutare în prima etapă de admitere la liceu. Așa se face că în primele zece specializări, după ultima medie de admitere, nouă sunt de la real. Pe primul loc se regăsește Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui. La clasa de la profilul matematică-informatică s-a înregistrat cea mai acerbă concurență. Ultimul admis la această clasă a avut media 9.72. Primii trei clasați sunt dintre cei cu media 10. Este vorba despre Ruxandra Maria Albescu, Elena Gavrilă și Teodora Diana Panainte.
Tot la LMK, la clasa de științe sociale ultima medie de admitere a fost 9,02, iar clasa de științe ale naturii ultimul admis a avut media 7,79.
La Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, cea mai căutată specializare a fost la științe ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 8,93.
La Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, elevii s-au îngrămădit la clasa de matematică-informatică, ultima medie de admitere fiind 9,23, ocupând locul doi la nivel de județ.
Doar opt licee și-au acoperit în totalitate locurile anunțate pentru anul școlar 2017-2018. Este vorba despre LMK Vaslui, Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Seminarul Teologic Huși, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, Liceul Vladia și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.
LMK are constituite o clasă de matematică-informatică (ultima medie de admitere – 9,72), două de științe sociale, din care una cu predare intensivă limba engleză (8,24), două de științe ale naturii (7,79), și una de filologie (7,43).
Colegiul „Cuza Vodă” Huși are constituite o clasă de matematică-informatică (ultima medie de admitere – 9,23), două de științe sociale (7,69), trei clase de științe ale naturii (8,52) și alte două de filologie (7,98).
Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” are câte două clase de matematică-informatică (8,13 – ultima medie de admitere), științe sociale (8,04) și științe ale naturii (8,93), precum și o clasă de filologie (7,37).
La Liceul „Emil Racoviță” s-au constituit câte două clase de științe ale naturii (ultima medie – 8,24), filologie (7.74), științe sociale (8,51) și matematică-informatică (8.81).
La Colegiul Economic „Anghel Rugină”, cea mai căutată specializare a fost științe sociale, unde ultima medie de admitere a fost 7.73. Aici vor mai funcționa două clase de economic (7,07), câte una de turism (7,14), științe ale naturii (7,43), matematică-informatică (7,55) și comerț (6,79).
La Liceul Pedagogic au fost acoperite toate cele 28 de locuri de la filologie, ultima medie de admitere fiind 5,62.
Și la Vladia s-a format clasa de agricultură, ultima medie cu care s-a intrat fiind de 4,75.
Pentru următoarele etape ale repartizării computerizate, în județ au rămas libere 570 de locuri, aproape toate fiind la filiera tehnologică.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoturism și certificat de înmatriculare declarate furate din Franța, descoperite la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Vitezomanii, amendați de polițiștii vasluieni!

Polițiștii vasluieni au intensificat acțiunile de control în trafic. În cadrul activităților au fost verificate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *