marți , 26 martie 2019, 00:48
Home / Sport / Locul 3 la Prejmer

Locul 3 la Prejmer


Echipajul Cercului de karting de la Clubul Copiilor ”Spiru Haret” Bârlad a participat la Cupa Olteniei, etapa a III-a a Campionatului Național de karting școlar, ediția 2017, etapa fiind organizată de Palatul copiilor Craiova.
Concursul s-a desfășurat, în premieră pentru echipajul bârlădean, pe pista din Prejmer, o pistă nouă, foarte tehnică, având o suprafață de rulare bună, care a pus probleme multor piloți, în special celor mai puțin experimentați.
La clasa Bambini, 50cc, Clubul Elevilor ”Spiru Haret” a avut doi piloți. Alexandru Strătică a făcut o cursă foarte bună.
”S-a cunoscut faptul că a ajuns mai devreme și a reușit să se acomodeze cu pista cu un start excellent, însă o problemă mecanică la motor nu i-a permis să urce pe podium și, în final, a ocupat locul 4. Al doilea concurrent, Sergiu Gînju, a avut o evoluție bună, deși a fost primul concurs pe această pistă. A ocupat un meritoriu locu 7, iar Răzvan Iftenie, din motive personale, a absentat”, a declarat Marius Gâmbuță, instructorul echipajului bârlădean.
La Clasa Pufo 60cc, Denis Costache a terminat cursa pe locul 8, având problem tehnice cu kartul.
La clasa Mini 60cc, clasa cea mai spectaculoasă, pilotul Bogdan Burlibașa, a ratat podiumul, după ce până aproape de ultimul tur era pe locul 3. O mică greșeală într-un viraj i-a permis adversarului să-l depășească, clasându-se pe locul 4.
La clasa Kadet 80cc, Maria Geanina Burlibașa, performera etapei trecute din echipa bârlădeană, a fost acroșată din lateral, provocându-i spargerea discului de frână, fiind nevoită să se meargă ușor până la finiș, ocupând în final un binemeritat loc 6.
Pilotul de la categoria KF3, Cosmin Dărescu, a fost nevoit să alerge la categoria Open, defecțiunea majoră la motorul de KF3, care s-a întâmplat în prima etapă, nu am putut să o rezolvăm, din lipsă de piese, clasânu-se pe locul 6 la această categorie”, a mai spus profesorul Marius Gâmbuță.
La finalul acestei etape, cu două absențe și o participare la altă categorie, care nu punctează, în urma rezultatelor obținute și a punctelor acumulate de piloți, Clubul Elevilor Bârlad s-a clasat pe pozitia a III-a pe echipe, un loc nesperat la începutul etapei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Stadionul din Munteni de Sus are nocturnă

Încă un stadion din județul Vaslui beneficiază de nocturnă. Este vorba despre arena din comuna …

CSM FC Vaslui a învins Juventus Fălciu, scor 7- 0,în Cupa României

CSM FC Vaslui a obținând o nouă victorie confortabilă, scor 7-0, în fața formației Juventus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *