joi , 22 octombrie 2020, 03:47
Home / Sport / Locul 3 la Prejmer

Locul 3 la Prejmer


Echipajul Cercului de karting de la Clubul Copiilor ”Spiru Haret” Bârlad a participat la Cupa Olteniei, etapa a III-a a Campionatului Național de karting școlar, ediția 2017, etapa fiind organizată de Palatul copiilor Craiova.
Concursul s-a desfășurat, în premieră pentru echipajul bârlădean, pe pista din Prejmer, o pistă nouă, foarte tehnică, având o suprafață de rulare bună, care a pus probleme multor piloți, în special celor mai puțin experimentați.
La clasa Bambini, 50cc, Clubul Elevilor ”Spiru Haret” a avut doi piloți. Alexandru Strătică a făcut o cursă foarte bună.
”S-a cunoscut faptul că a ajuns mai devreme și a reușit să se acomodeze cu pista cu un start excellent, însă o problemă mecanică la motor nu i-a permis să urce pe podium și, în final, a ocupat locul 4. Al doilea concurrent, Sergiu Gînju, a avut o evoluție bună, deși a fost primul concurs pe această pistă. A ocupat un meritoriu locu 7, iar Răzvan Iftenie, din motive personale, a absentat”, a declarat Marius Gâmbuță, instructorul echipajului bârlădean.
La Clasa Pufo 60cc, Denis Costache a terminat cursa pe locul 8, având problem tehnice cu kartul.
La clasa Mini 60cc, clasa cea mai spectaculoasă, pilotul Bogdan Burlibașa, a ratat podiumul, după ce până aproape de ultimul tur era pe locul 3. O mică greșeală într-un viraj i-a permis adversarului să-l depășească, clasându-se pe locul 4.
La clasa Kadet 80cc, Maria Geanina Burlibașa, performera etapei trecute din echipa bârlădeană, a fost acroșată din lateral, provocându-i spargerea discului de frână, fiind nevoită să se meargă ușor până la finiș, ocupând în final un binemeritat loc 6.
Pilotul de la categoria KF3, Cosmin Dărescu, a fost nevoit să alerge la categoria Open, defecțiunea majoră la motorul de KF3, care s-a întâmplat în prima etapă, nu am putut să o rezolvăm, din lipsă de piese, clasânu-se pe locul 6 la această categorie”, a mai spus profesorul Marius Gâmbuță.
La finalul acestei etape, cu două absențe și o participare la altă categorie, care nu punctează, în urma rezultatelor obținute și a punctelor acumulate de piloți, Clubul Elevilor Bârlad s-a clasat pe pozitia a III-a pe echipe, un loc nesperat la începutul etapei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Sporting Juniorul a câștigat meciul cu Covid: Toate rezultatele sunt negative!

Sporting Juniorul Vaslui anunță că toți jucătorii și întreg staff-ul au trecut cu bine peste …

Șase cluburi sportive primesc finanțări nerambursabile de la CJ Vaslui

Șase entități sportive primesc în acest an finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *