duminică , 24 februarie 2019, 04:43
Home / Sport / Start la Cupa “Podul Înalt” la șah

Start la Cupa “Podul Înalt” la șah


La Vaslui a debutat unul dintre cele mai puternice turnee de șah din țară. Este vorba despre Cupa “Podul Înalt”, competiție organizată de Palatul copiilor Vaslui, grație unui proiect aprobat de Ministerul Educației. Concursul se bucură de o largă participare. Peste 100 de șahiști de la Palatele copiilor din Suceava, Arad, Botoșani, Buzău, Iași, Constanța, Piatra Neamț, Bacău și Vaslui sunt în concurs.
”Este un concurs foarte bun, cu o participare numeroasă. Organizarea este excelentă, iar concurenții sunt dintre cei mai buni. Palatul copiilor Vaslui are un echipaj foarte bine pregătit la șah. I-am avut în concurs la Arad, unde au demonstrat că au potențial. Am simțit pe pielea noastră cât sunt de puternici”, a declarat Mitică Cozma, profesor Palatul copiilor Arad.
Competiția are caracter internațional, la Vaslui fiind prezenți șahiști din Grecia și Ungaria.
”Avem parte de o participare numeroasă. Probabil că experiența acumulată de la celelalte ediții a fost ca un ecou, atrăgând foarte mulți participanți din țară. Nici eu nu mă așteptam la o asemenea participare, mai ales că este organizat în cursul săptămânii. Dar e vacanță, iar copiii sunt dornici de asemenea activități. Avem susținerea Palatului copiilor Vaslui, dar și a Primăriei, oferind condiții deosebite. Mulțumim și gazdelor de la Silver Mall, care ne-au pus la dispoziție o locație generoasă pentru desfășurarea concursului”, a spus Constantin Grosu, organizatorul turneului.
Turneul se bucură de prezența Flaviei Sida, din Arad, campioană mondială la vârsta de 7 ani. Ea a câștigat în acest an proba de blitz.
”Mă bucur că sunt la acest concurs. Este unul puternic, însă nu am emoții așa de mari ca la Campionatul Mondial. Sper să las o impresie bună”, a spus Flavia Sida, campioană mondială la șah școlar.
În cadrul turneului va fi lansat și ultimul număr al revistei “Regine și regi”, care cuprinde materialele a 28 de autori, cadre didactice din județul Vaslui.
Cupa “Podul Înalt” la șah se va încheia astăzi, când va avea loc și festivitatea de premiere, dar și un simpozion național legat de beneficiile șahului în dezvoltarea intelectuală a copiilor.
“Asigurăm gratuit participanților masa și cazarea, iar gazda noastră, Silver Mall, oferă vouchere acestora pentru acces la piscină. Rezultatele vor fi omologate de Federația Română de Șah și sunt convins că va fi o competiție puternică”, a conchis Constantin Grosu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CSM Vaslui mai are nevoie de o victorie pentru a fi matematic în semifinalele Diviziei A

CSM Vaslui va întâlni mâine, de la ora 18, pe CSU Galați, în cadrul etapei …

Sporting Vaslui a câștigat amicalul de la Suceava

Sporting Vaslui au câștigat amicalul cu Foresta Suceava, echipă aflată în liga a treia, scor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *