marți , 27 octombrie 2020, 07:53
Home / Local / Învăţămant / Romii au fost repartizaţi la licee pe locurile speciale

Romii au fost repartizaţi la licee pe locurile speciale


Etapa de repartizare a absolvenţilor de clasa a VIII-a, de etnie romă, care s-au înscris pentru un loc special în învăţămantul de stat, s-a încheiat. Repartiţia s-a desfăşurat, conform calendarului de admitere, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, sub atenta coordonare a comisiei judeţene.
Candidaţii prezenţi la şedinţa de repartizare au fost obligaţi să fie asistaţi de părinţi, iar în timpul acestei şedinţe, conform regulamentului, au avut dreptul să-şi schimbe opţiunea.
Pentru repartiţia pe un loc special s-au înscris 15 candidaţi pentru învăţămantul liceal.
„Pentru fiecare clasă din liceele vasluiene au fost repartizate câte 2 locuri speciale pentru candidaţii de etnie romă, fiecare candidat putând să opteze pentru orice loc, indiferent de media de absolvire, cu condiţia ca acel loc să fie liber. Fiind mai puţine solicitări decât numărul locurilor disponibile, toţi candidaţii au fost admişi în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la evaluarea naţională şi absolvire”, a precizat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Cea mai bună candidată a optat pentru Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. Este vorba despre Georgiana Rebeca Hurmuz, care a avut media de admitere 9,07. Eleva a optat pentru specializarea științe sociale.
Printre candidații romi admiși se regăsesc doi cu medii de peste 7, șapte cu medii peste 6, patru cu medii peste 5 și un candidat cu media de admitere peste 4, care a optat pentru clasa de filologie de la Liceul ”Ștefan Procopiu”.
Patru au ales Liceul ”Emil Racoviță”, unul-Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, alți doi au optat pentru Colegiul Economic ”Anghel Rugină”, doi au fost admiși la Liceul ”Mihai Eminescu” Bârlad, un altul a fost acceptat la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. Mai există o candidată admisă la Colegiul ”Cuza Vodă” Huși și încă una la Liceul Pedagogic Bârlad.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *