marți , 14 august 2018, 20:00
Home / Local / Actualitate / Încep înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat

Încep înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat


Termenul limită pentru înscrierea la bacalaureatul de toamnă este 14 iulie. În 27 iulie, este programată înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe. Pentru prima dată, examenul va începe cu probele scrise.
În 21 august, va fi susținută proba la Limba şi literatura română, ia pe 22 august, cea la Limba şi literatura maternă. Pe 23 august, este programată proba obligatorie a profilului. Testarea scrisă se va încheia pe 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Din 25 august, vor debuta probele orale ale examenului.
Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, au fost publicate luni de Ministerul Educaţiei. Numărul celor care au luat examenul la nivel de județ a crescut de la 1.905 la 1.932, astfel că rata de promovare este 76,67% faţă de 75,6%.
Cea mai mare rată de promovare, de peste 83%, s-a înregistrat în judeţele Bacău, Sibiu, Iaşi şi Cluj. Vasluiul ocupă locul 11 în topul național, fiind la zece sutimi de locul 10.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *