joi , 21 martie 2019, 14:24
Home / Sport / Vasluiul, pe harta Săptămânii Europene a Sportului

Vasluiul, pe harta Săptămânii Europene a Sportului


Federația Română Sportul Pentru Toți a organizat la Bucureşti întâlnirea de lucru cu privire la proiectul “Săptămâna Europeană a Sportului” (SES), veritabilă sărbătoare a sportului, iniţiativă ce aparține Comisiei Europene, scopul fiind promovarea participării tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie socială, la activităţi sportive şi fizice.
Săptămâna Europeană a Sportului este finanţată cu fonduri ale Uniunii Europene, prin programul Erasmus+, precum şi cu o contribuţie locală, în cazul României din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.
La editia a III-a a Săptămânii Europene a Sportului, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie 2017, participă 32 de țări europene.
La nivel național, Federaţia Română Sportul pentru Toţi (FRST), coordonează, acţiunile din cadrul SES.
Județul Vaslui, prin Asociația Județeană Sportul Pentru Toți (coordonator), a confirmat participarea şi anul acesta la SES, alături de alte AJSPT-uri din 22 de județe, DJST-uri şi entități sportive din România.
Ca și la edițiile precedente, județul Vaslui va fi organizat pe 6 zone/centre, în care se vor derula numeroase activități sportive (cros, tenis de masă, handbal, fotbal, volei, baschet, gimnastică aerobică, dans, karting, arte marțiale, badminton, biciclete, role, ștafete și parcursuri aplicative).
Parteneri ai Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi Vaslui în organizarea SES 2017 vor fi Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugină”, Palatul Copiilor şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vaslui, licee, școli gimnaziale şi grădinițe.
Spaţiile de desfăşurare a activităţilor/concursurilor, sonorizarea, acolo unde este cazul, şi materialele sportive necesare vor fi puse gratuit la dispoziţia participanţilor de către unităţile de învăţământ şi primăriile localităţilor respective.
Se anticipează participarea unui număr de peste 3.000 de preşcolari, elevi din clasele pregătitoare, I-IV, V-VIII, IX-XII şi a aproximativ 250 de voluntari.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Joi sunt programate doua meciuri din Cupa României – faza județeană

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Vaslui a programat, joi, 21 martie, o nouă etapă a …

Deliciosul de Vaslui susține performanța în volei

Echipa feminină a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui a obținut medaliile de bronz la faza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *