miercuri , 19 iunie 2019, 06:39
Home / Local / Actualitate / Tradiție și sărbătoare la Oșești

Tradiție și sărbătoare la Oșești


Locuitorii și Primăria comunei Oșești s-au străduit să păstreze vie tradiția, celebrând ziua comunei cu multă distracție și bun-simț.
Primarul comunei, Didi Alexandroae, a ținut să reamintească legenda comunei Oșești, comunitate strâns legată de personalitatea domnitorului Ștefan cel Mare. Leganda spune că atunci când s-a îndreptat spre Vaslui, la Bătălia de la Podul Înalt, marele Ștefan a poposit la Oșești. De aceea, ziua comunei este legată de comemorarea marelui voievod.
”Sărbătoarea a devenit o tradiție, fiind organizată de nouă ani. Într-o legendă a timpului s-a spus că vestitul domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare, după celebra bătălie de la Vaslui, ar fi trecut prin comunitatea noastră, iar un vizitiu de-al lui ar fi pierdut o șea, care a devenit denumirea Oșeștiului de astăzi. El a întrebat mai multă lume dacă n-au găsit o șea. Aceștia au dus vestea că Ștefan a pierdut o șea, aștfel că localnicii s-au gândit că ar fi bine să pună denumirea Oșea la localitatea abia înfiripată, care mai târziu a devenit Oșăiești, iar din prin anii 1800 devine Oșești. Documente scrise în acest sens nu am găsit, dar prin viu grai au fost transmise din generație în generație”, a spus Didi Alexandroae, primarul comunei Oșești.
Numeroșii soliștii invitați au susținut un spectacol mult apreciat de cei prezenți.
Nadia Duluman, George Forcos Palade, Lili Ciorta, Silvia Ene și Constantin Bahrin au urcat pe scenă în fața invitaților bucurându-se de aplauzele și aprecierile lor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *