marți , 27 octombrie 2020, 03:43
Home / Local / Actualitate / Muzicuța a atras zeci de vasluieni

Muzicuța a atras zeci de vasluieni


Primăria Lipovăț a reușit să pună în valoare un instrument uitat, muzicuța, grație unui festival județean, ajuns la cea de-a doua ediție. Hora muzicuțelor a atras 22 de concurenți din între județul, care s-au întrecut atât la individual, cât și la grup. Asistența a fost foarte bună, zeci de vasluieni asistând la sărbătoarea folclorului autentic.
”Ușor, muzicuța revine în actualitate. Asta intenționăm cu acest festival, muzicuța fiind unul dintre cele mai vechi instrumente. Foarte mulți se pricep cât de cât la muzicuță, astfel că am căutat să dăm adevărata valoare acestui instrument. Avem 22 de concurenți numai din județ. Am avut solicitări și din țară, însă i-am refuzat. Rămâne ca împreună cu cei de la Centrul Creației Populare să facem un festival național”, a precizat Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț.
Marele trofeu a fost câștigat de formația Ritmic din Lipovăț. La individual, premiul I a fost obținut de Georgel Șaramet (Todirești), Andrei Băbăscu (Lipovăț) a obținut premiul II, iar Neculai Leonte (Zăpodeni)-premiul III. Mențiuni au primit Constantin Scafaru (Todirești), Viorel Moldoveanu (Văleni), Ion Gherase (Bogdana), Ion Costea (Vaslui), Gheorghe Doroftei (Văleni) și Ion Cernat (Bogdănești).
La grupuri, Bujorelul din Zăpodeni a primit premiul I, Dorulețul de la Todirești a obținut premiul II, iar Frații Tofan de la Grivița-premiul III.
Festivalul a fost organizat de Centrul Cultural „Ştefan Ciobotăraşu” Lipovăţ, sprijinit de Consiliul Local şi Primăria Lipovăţ, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *