vineri , 30 octombrie 2020, 08:43
Home / Sport / Se caută rugbiști de viitor

Se caută rugbiști de viitor


Federația Română de Rugby continuă procesul de selecție în ce privește categoriile de vârstă U15, U16, U17 și U18. În cele patru regiuni ale țării, Moldova, Muntenia, Transilvania și Dobrogea se va face o primă selecție, urmând să fie aleși cei mai buni 25 de jucători (din fiecare regiune) la fiecare categorie de vârstă.
În această săptămână se vor face selecții în zona Muntenia și zona Moldova.
Astfel, în zona Moldova, timp de patru zile, începând de pe 6 iulie se vor face selecții la toate categoriile de vârstă. Testele vor avea loc pe terenul Bazei Sportive a Clubului Sportiv Școlar din Bârlad, copiii fiind așteptați la teren cu începere de la ora 11. În total, la cele patru categorii de vârstă, sunt 220 de sportivi din toată zona Moldova. În prima zi a trialului se vor da teste fizice și tehnice, ca în dimineața zilei următoare să se organizeze un meci între copii, la fiecare categorie de vârstă.
Programul selecțiilor regionale Moldova: U18 (an naștere 2000)-6 iulie; U17 (an naștere 2001)-7 iulie; U16 (an naștere 2002)-8 iulie; U15 (an naștere 2003)-9 iulie.
„Au fost selecționați cei mai buni copii din zona Moldova, selecții făcute în urma campionatelor naționale și regionale. În plus, în afara de copiii observați de către selecționerii regionali Florin Nistor, Iulian Iftenie, Florin Ibănescu și Ioan Harnagea, sunt și jucători care vin ca și recomandări din partea antrenorilor de la cluburi, jucători care din diferite motive nu au putut participa la toate competițiile. Este o acțiune importantă pentru noi pentru că ne dorim să avem cât mai mulți reprezentați în acel grup național de 35 de sportivi. Dorim să demonstrăm că rugbyul în Moldova are viitor și că această zonă rămâne un nucleu important pentru alimentarea loturilor naționale”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, director Regional de Dezvoltare Moldova Nord.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Constantin Grosu a intrat în gura presei!

În cadrul Zilelor culturale ale municipiului Vaslui, Constantin Grosu, președintele CS Sergentul Vaslui, a ținut …

Sporting Juniorul a câștigat meciul cu Covid: Toate rezultatele sunt negative!

Sporting Juniorul Vaslui anunță că toți jucătorii și întreg staff-ul au trecut cu bine peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *