duminică , 25 octombrie 2020, 10:35
Home / Local / Actualitate / Voie bună la Cănțălărești

Voie bună la Cănțălărești


Și în acest an, vasluienii au avut ocazia să petreacă alături de locuitorii comunei Ştefan cel Mare, de “Ziua satului”. Aproape 4.000 de persoane au urmărit spectacolul artistic, organizatorii, Consiliul Local şi Primăria Ştefan cel Mare,nefiind zgârciţi în privinţa numărului de artişti care au urcat pe scena de lângă podul de la Cănţălăreşti. Au cântat pentru vasluieni Fuego, Silvia Ene, Alesis, Grupul Sonora și Vali Vijelie, care au reuşit să ofere o zi de neuitat pentru cei prezenţi.
“Mă bucur că, la Cănţălăreşti, au venit atât de mulţi oameni, la praznicul marelui domnitor Ştefan cel Mare. Oamenii de aici sunt adevăraţi patrioţi, gândesc şi trăiesc româneşte prin tot ceea ce fac, respectă memoria marelui domnitor”, a spus primarul Mihai Moraru.
A devenit deja tradiţie ca la Sărbătoarea de la Ştefan cel Mare invitaţii să aibă parte de un adevărat festin culinar, gospodinele satului pregătind sute de oale cu sarmale.
“Am pregătit şi în acest an mii de sarmale. Avem peste 40 de gospodării unde s-a muncit la pregătirea sarmalelor, care au fost servite în timpul spectacolului”, a mai spus primarul Moraru.
Înainte de startul manifestării, autorităţile locale şi judeţene au depus coroane de flori la bustul lui Ştefan cel Mare, amplasat la podul de la Cănţălăreşti.
Prefectul Eduard-Andrei Popica și subprefectul Mircea Gologan au onorat invitația primarului comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, pentru a petrece alături de localnici și nu numai, de Ziua Comunei.
Momentul a fost un bun prilej pentru a marca trecerea a 513 ani de la moartea marelui domnitor, reprezentantul Guvernului în teritoriu amintindu-le celor prezenți cât de important e să cinstim personalitatea marelui Ștefan, un brand pentru județ.
”Am acceptat cu mare drag invitația. Ștefan cel Mare e un simbol al luptei pentru dreptate. Fiecare dintre noi trebuie să-l cinstească așa cum se cuvine pe cel mai mare domnitor pe care l-a avut Moldova vreodată. De la un an la altul, imaginea de sfânt a Voievodului Stefan cel Mare a devenit tot mai pregnantă în rândurile noastre. Nu degeaba este considerat cel mai mare român”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *