luni , 17 decembrie 2018, 11:27
Home / Local / Actualitate / Dumitru Apostolache a scris pentru eternitate

Dumitru Apostolache a scris pentru eternitate


Profesorul Dumitru Apostolache aduce în prim-plan chipuri ilustre ale trecutului, care fac cinste comunității, grație celui mai nou volum, intitulat ”Vieți dedicate eternității”. Cartea a fost lansată la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”, în prezența unei săli pline cu iubitori de lectură.
”I-aș remarca pe domnul profesor Alexandru, domnul profesor Moronescu, domnul profesor Pracsiu, domnul profesor Alupoaei, autorul copertei, apreciată de multă lume. Avem o realizare grafică deosebită, care, din start, trezește interesul pentru conținutul cărții. Apreciez că această carte merită cu prisosință a fi citită”, a declarat profesorul Gheorghe Cârjă.
Cartea a fost prefațată de criticul litera Teodor Pracsiu, care nu a uitat să mai lanseze o șarjă de glume, care să descrețească pentru câteva minute chipurile celor prezenți.
”Această ipostază grafică a lui Dumitru Apostolache este, o spun pe șleau, ipostaza unui învingător. Este un învingător al destinului. Ca să fie tacâmul complet, autorul a binevoit să-mi plaseze 100 de euro, probabil pentru consistența prefaței pe care i-am făcut-o la carte. Vă informez, evident, că este o bacnotă falsă. Așteptăm ca autorul să ne dea și o bacnotă autentică. El a fost, este și rămâne profesor de matematică. A fost director de școală, inspector școlar. Este un publicist neobosit. Este un scriitor de anectode deosebit. El trebuie să fie împăcat cu trecutul. Are un trecut fertil”, a spus Teodor Pracsiu.
Directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, Gelu Bichineț, a cerut autorului să fie prezent mai des pe rafturile bibliotecilor, astfel încât curiozitatea cititorului pentru cărțile sale să fie mai mare.
”Pentru tot ce face Dumitru Apostolache, pentru strădania domniei sale, pentru inima pe care o deschide în fața vasluienilor, prin cărțile sale, eu nu pot decât să-i doresc multă sănătate, ca pe mai departe să facă aceleași lucruri. L-am sfătuit pe domnul Apostolache, primul lucru care-l face, dați cărți pentru bibliotecă, pentru că ele se vor regăsi și peste ani”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.
”Vieți dedicate eternității” reprezintă, de fapt, o incursiune în lumea celor care au avut ceva de spus despre Vaslui, motiv suficient pentru a lectura cartea.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

La un pas de tragedie

O mama și doi copii, din localitatea 7 Case, comuna Costești, au fost la un …

Maratonul tradițiilor la Festivalul ”Datina”

Peste o mie de copii au participat la ediția din acest an a Festivalului interjudețean …