vineri , 23 octombrie 2020, 10:11
Home / Local / Actualitate / ”Vieți dedicate eternității”

”Vieți dedicate eternității”


Profesorul Dumitru Apostolache se dovedește a fi neobosit pe tărâmul creativității. Cunoscutul dascăl vasluian, aflat la vârsta înțelepciunii, propune iubitorilor de lectură o interesantă carte, care aduce în prim-plan chipuri ilustre ale trecutului, care fac cinste comunității. Dumitru Apostolache zugrăvește prin cuvinte oameni mai mult sau mai puțin cunoscuți vasluienilor. Un prim capitol al cărții este dedicat academicienilor, pornind de la Spiru Haret, continuând cu fondatorul geometriei, Gheorghe Vrânceanu, trecând apoi pe la ”patriarhul” matematicii, Radu Miron, și încheind cu profesorul Ovidiu Cârjă.
În capitolul doi, dascălul vasluian a pus în valoare o serie de oameni dedicați ideii de educație, pentru ca în cel de-al treilea segment al cărții să lecturăm o serie de recenzii și cronici pe marginea unor noutăți editoriale.
”Vieți dedicate eternității” reprezintă, de fapt, o incursiune în lumea celor care au avut ceva de spus despre Vaslui, motiv suficient pentru a fi alături de autor la lansarea cărții, programată joi, de la ora 12, la sala TinArt a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *