sâmbătă , 24 octombrie 2020, 02:01
Home / Local / Actualitate / Și-a făcut mândră mama, aflată la muncă în străinătate

Și-a făcut mândră mama, aflată la muncă în străinătate


Paula Mitran este exemplul cel mai elocvent pentru copiii din mediul rural. Ea este convinsă că la orice şcoală se poate face performanţă dacă există voinţă şi determinare.
Performanţa elevei de 14 ani, din Stănileşti, nu este doar pentru că ar proveni din mediul rural, de unde nu reuşesc mulţi copii să răzbată la examenele naţionale cu medii foarte mari, ci pentru că s-a pregătit singură, din dorinţa de a se autodepăşi.
”Pentru mine, examenul a reprezentat un obstacol prin care să-mi demonstrez mie ce pot şi prin care să-mi fac mama, bunica si sora mândre de mine. Ele au fost persoanele care m-au sustinut si m-au încurajat mereu, pe lânga profesori. Înainte de evaluare, nu pot spune neaparat că eram foarte stresata şi speriată, aveam o oarecare siguranţă că o sa ma descurc. Pur şi simplu încrederea în sine ajută cel mai mult”, a declarat Paula Mitran.
Ea a dorit foarte mult să-și facă mândră mama aflată la muncă în străinătate de 10 ani, dar şi bunica alături de care locuieşte.
”Mama a plecat în străinătate în 2007, când aveam vreo 4 ani. Nu a fost uşor la început, dar apoi am realizat că este acolo pentru mine. Oricând, oricât de departe ar fi fost eu mereu i-am simţit prezenta. Mama mea ar fi mândră de mine oricum şi m-ar fi sustinut oricum, ea ştie ce pot şi ce vreau”, a mai spus Paula.
În urmă cu doi ani, şi sora ei a obţinut rezultate de excepţie la Evaluarea Naţională. În privinţa admiterii la liceu, Paula Mitran este deja decisă: va urma cursurile Colegiului ”Cuza Vodă” din Huşi, la profilul ştiinţe ale naturii, iar în viitor se vede activând în mediul de afaceri.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul de Gârceni a depus jurământul: Sorin Scutelnicu a început de astăzi cel de-al doilea mandat în fruntea comunității!

Astăzi, Sorin Scutelnicu a preluat cel de-al doilea mandat de primar al comunei Gârceni. La …

CSM Vaslui a obținut o victorie importantă în fața CSM Bacău, scor 29-27

CSM Vaslui a obținut cel de-al doilea succes stagional în Liga Zimbrilor, trecând de CSM …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *