sâmbătă , 25 mai 2019, 00:55
Home / Local / Învăţămant / Profesorii se perfecționează în domeniul educației adulților

Profesorii se perfecționează în domeniul educației adulților


Nouă cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad și Școala Giminazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad au participat la Cursul de formare „Applying non-formal education in schools and adult education organizations”, furnizat de Institute for Training, Employability and Mobile learning (IFOM) din Bologna, Italia, în cadrul proiectului ”Integrarea învățării nonformale în educația adulților”-INFOED, coordonat de Casa Corpului Didactic Vaslui.
Cursul a avut drept obiective îmbunătățirea abilităților cadrelor didactice, care predau la clasele formate din cursanți adulți, de a aborda activități non-formale pentru dezvoltarea de competențe cheie specifice educației adulților, adaptarea stilului de predare-învățare-evaluare la particularitățile de vârstă pe baza nevoilor de formare și nivelul de competență al adulților, dezvoltarea abilitaților de transfer a competențelor formate la nivel internațional și susținerea schimbului de bune practici în ceea ce privește activitățile inovative de învățare.
Integrarea învățării nonformale în educația adulților – INFOED este un proiect de mobilitate a adulților care presupune formarea la nivel european a unui număr de 27 de profesori care predau la clase de adulți (3 fluxuri/ 9 mobilități).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Trafic blocat pe DE 581, iar porțiuni din DN 2F sunt inundate

Drumul European 581 este blocat în zona localității Satu Nou, comuna Crețești. În urma precipitațiilor …

Minor din Fâstâci, condamnat la închisoare pentru tâlhărie

Poliţiştii vasluieni au pus în aplicare un mandat de executare a unei măsuri educative privative …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *