joi , 29 octombrie 2020, 18:31
Home / Local / Învăţămant / Promoția ”Vreau în clasa a noua”, la final

Promoția ”Vreau în clasa a noua”, la final


Fundația World Vision a ținut să organizeze o festivitate a absolvenților, pentru a-i evidenția pe cei 29 de elevi din județul Vaslui, beneficiari ai proiectului ”Vreau în clasa a noua”, care în acest an și-au luat adio de la liceu.
Magdalena Cămănaru, managerul zonal Iași&Vaslui al Fundației World Vision, a ținut să-i felicite pe proaspeții absolvenți și să continue ceea ce au început în urmă cu patru ani.
“Felicitări, copii, ați ajuns la finalul acestei etape, cea a liceului, poate cea mai frumoasă a unora dintre voi, dar cu singuranță nu ultima. Sunteți 29 de vise, care din luna iulie vor porni către materializare. Veți întâlni multe provocări, mulți oameni frumoși, dar și mulți oameni potrivnici. Îmi doresc să vă amintiți cu drag de ceea ce v-au învățat activitățile proiectului, adică să aveți curajul să credeți în voi indiferent de ce vor spune alții, indiferent de conjucturile prin care veți trece. Cu cele trei valori, curajul, bunătatea și recunoștința, cred că fiecare vis de-al vostru poate deveni realitate”, a spus Magdalena Cămănaru.
Cei 29 elevi provin din mediul rural și au fost sprijiniți de Fundația World Vision, alături de o serie de sponsori, în continuarea studiilor liceale cu rezultate școlare foarte bune.
“Sprijinul acordat a constat în burse școlare pe toată perioada liceului, personalizate nevoilor elevilor, materializate în plata cheltuielilor de cazare și masă, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă personală. Elevii au mai fost implicați în activități educative, activități cu scop de socializare, traininguri de dezvoltare personală, școli de vară, vizite la companii, vizite la universitate, care au avut rolul de a sprijini integrarea socială și școlară a bursierilor”, a mai precizat Magdalena Cămănaru.
Din 2008, prin proiectul “Vreau în clasa a noua”, au fost sprijiniți peste 1.000 de elevi din mediul rural.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoturism și certificat de înmatriculare declarate furate din Franța, descoperite la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Vitezomanii, amendați de polițiștii vasluieni!

Polițiștii vasluieni au intensificat acțiunile de control în trafic. În cadrul activităților au fost verificate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *