joi , 21 martie 2019, 13:29
Home / Local / Actualitate / Nu au învăţat nici măcar să copieze!

Nu au învăţat nici măcar să copieze!


La Vaslui, au fost multe absenţe la proba scrisă la română a bacalaureatului. Dintre cei 2.521 de elevi înscrişi, doar 2.417 au fost prezenţi, lipsind 104.
Proba la română a consemnat şi două eliminări. Doi elevi de la centrul de examen de la Liceul ”Nicolae Iorga” Negrești au fost dați afară din clasă în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului.
Elevii prezenţi au catalogat subiectele ușoare. Elevii de la Uman au avut de analizat la punctul 1 o poezie de patru strofe, de redat sinonime, de explicat rolul cratimei şi a prezenţei mărcilor lexico-gramaticale, de comentat ideea poetică şi mijloacele artistice. La subiectul 2, textul argumentativ era despre utilitatea organizării activităţilor extraşcolare de educaţie în cinematografie. La punctul 3 trebuia descrisă relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, iar elevii au abordat romanul Moromeţii pe care l-au studiat la şcoală, fiind cuprins în programă.
Candidaţii de la profilul Real au avut de făcut caracterizarea romanului psihologic, la alegere între Ion Slavici şi Liviu Rebreanu, la punctul 3. La textul argumentativ au avut de explicat rolul comunicării în munca de echipă.
Pe 28 iunie urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 30 iunie-cea la alegere.
Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, urmând ca pe 10 iulie să fie date publicității rezultatele finale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *