miercuri , 23 ianuarie 2019, 08:08
Home / Local / Actualitate / Încă o generație de asistenți medicali

Încă o generație de asistenți medicali


Cea de-a doua promoție a Școlii Postliceale Sanitare ”Radu Miron” și-a luat la revedere de la dascăli, în cadrul unui curs festiv.
După intonarea imnului Gaudeamus, cadrele didactice și invitații s-au întrecut în cuvinte emoționante, adresate absolvenților, care încep o nouă etapă a vieții, marea majoritate intrând imediat după examen în pâine, având asigurate locuri de muncă la clinici medicale din Germania.
”Este de remarcat și de apreciat faptul că ați demonstrat o atitudine și un comportament etic în timpul desfășurării cursului teoretic, cât și a stagiului clinic. Pe lângã faptul că vă doresc o viață lungă, sănătoasă și frumoasă, aș dori să continuați pregătirea profesională, indiferent unde vă veți afla, să onorați orașul și școala care v-a pregătit”, le-a transmis elevilor Victoria Țonea, cadru didactic al Școlii Sanitare ”Radu Miron”.
Și invitații au avut cuvinte de apreciere la adresa viitorilor asistenți medicali.
“Vă felicit dragi absolvenți că ați ales această meserie grea, dar frumoasă. Voi sunteți puntea de legătură dintre medic și pacient. În mâinile voastre se află cel mai prețios dar, viața, și nu uitați că fiecare secundă contează. Onorați bolnavii, indiferent de vârstă. Oferiți stimă și atenție și celui sărac, și celui bogat, împrospătați-vă continuu cunoștințele și fiți acea mână dreaptă de care medicul are atâta nevoie. Vă doresc să atingeți performanță în sistemul sanitar și să puneți în practică toate cunoștințele cumulate pe băncile acestei școli”, a spus Adina Mihalache, reprezentant al Primăriei Vaslui.
La rândul său, Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, le-a urat succes în profesia aleasă și să revină acasă, fiindcă județul și orașul au nevoie de oameni bine pregătiți, care să asigure calitate în serviciile medicale.
La final a fost strigat catalogul pentru ultima oară. Cele mai mari medii le-au avut elevele Ioana Huminică (specializarea asistent medical generalist) și Diana Dulceanu (balneofiziokinetoterapie). Cele două au fost declarate Șefe de promoție.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *