miercuri , 21 octombrie 2020, 15:58
Home / Sport / Încă un arbitru bătut la liga a cincea

Încă un arbitru bătut la liga a cincea


Un caz alarmant s-a petrecut ieri, la Văleni, în penultima etapă a mini play-off-ului grupei A din liga a cincea. Arbitrul partidei Viitorul Văleni-Racova Pușcași, Silviu Popa, a fost agresat în debutul părții a doua chiar de căpitanul echipei gazdă. Mai grav e că agresorul lucrează ca subofițer la Inspectoratul Județean de Jandarmi, cel care ar trebui ca în asemenea situații să asigure protecția. Totul a pornit de la faptul că centralul Silviu Popa a validat al doilea gol al oaspeților, deși gazdele acuzau poziție de ofsaid. Înainte de această decizie, arbitrul întâlnirii a anulat două goluri echipei din Văleni, pe motiv de ofsaid, astfel că spiritele s-au încins în tabăra gazdelor, având nevoie un alt moment pentru a ”exploda”, lucru care s-a și întâmplat. Arbitrul a fost luat la bătaie de un jucător al Viitorului, care i-a rupt echipamentul și l-a lăsat fără fluier. A intervenit imediat Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal, prezent la meci, pentru a preîntâmpina un nou episod nefericit.
Partida nu a mai continuat, urmând ca rezultatul să fie omologat la comisii.
”Chiar am discutat înainte de meci cu oficialii gazdelor, asigurându-mă că nu vor fi probleme. Jucătorul va fi cu siguranță sancționat, însă decizia va fi luată în cadrul comisiei de disciplină. Și echipa Viitorul Văleni va primi un ultim avertisment, înainte de a fi luate sancțiuni mult mai severe. Probabil că în viitorul campionat vom fi nevoiți să solicităm echipelor ca astfel de jucători să nu mai aibă ce căuta într-o competiție oficială”, a spus Bogdan Gheorghiță.
Este al treilea arbitru bătut în acest sezon. La Șuletea, centralul a fost agresat, fiind depuse plângeri penale împotriva jucătorilor-bătăuși. La Negrești, într-un joc în care oaspeți au fost tot cei de la Pușcași, arbitrul de numai 17 ani a fost pălmuit de un jucător al echipei gazdă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Sporting Juniorul a câștigat meciul cu Covid: Toate rezultatele sunt negative!

Sporting Juniorul Vaslui anunță că toți jucătorii și întreg staff-ul au trecut cu bine peste …

Șase cluburi sportive primesc finanțări nerambursabile de la CJ Vaslui

Șase entități sportive primesc în acest an finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *