joi , 20 septembrie 2018, 10:54
Home / Local / Învăţămant / Luni încep probele scrise la bac

Luni încep probele scrise la bac


Elevii de clasa a XII-a participă, începând de luni, la probele scrise ale Bacalaureatului. 2.680 de candidaţi vor susţine, în cele 9 centre de examen, lucrarea la disciplina limba şi literatura română. Examenul începe la ora 9.00, iar candidaţii au la dispoziţie trei ore. Accesul în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
Potrivit calendarului oficial, marţi, 27 iunie, absolvenţii de liceu susţin proba la limba şi literatura maternă, urmând ca pe 28 iunie să aibă loc proba obligatorie a profilului, matematică/istorie. Examenul se încheie vineri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării.
De menţionat că în sesiunea din această vară bacalaureatului lucrările scrise vor fi corectate în trei centre de evaluare din judeţ.
Potrivit programului sesiunii iunie-iulie, pe 5 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16). În aceeaşi zi, are loc depunerea contestaţiilor (între orele 16-20), pe 6-9 iulie se vor rezolva, urmând ca pe 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

După gratii, după ce a furat un telefon

Un tânăr de 16 ani, din orașul Negrești a fost arestat preventiv 30 de zile …

Serviciul Ro-alert va fi testat la nivel de Vaslui

În perioada 17 – 28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea funcționării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *