sâmbătă , 31 octombrie 2020, 03:16
Home / Local / Actualitate / Evaluarea Națională s-a încheiat cu proba la matematică

Evaluarea Națională s-a încheiat cu proba la matematică


Proba scrisă la matematică de la Evaluarea Națională s-a derulat fără incidente majore. Prezența a fost destul de bună, absentând doar 74 de elevi, astfel ca 3.460 de candidați au susținut proba. Majoritatea acestora spun că subiectele au fost ușoare, așa cum au fost și luni, la proba de română.
”A fost de două ori mai ușor decât a fost la simulare. Dacă stiai puțin materia, rezolvai tot. Au fost și părți care mi s-au părut mai dificile, dar cred că voi lua măcar nota 8. M-am pregătit tot anul pentru acest examen” ne-a declarat unul dintre primii elevi care a ieșit din examen la Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui.
În opinia profesorilor, şi în acest an ”problema de geometrie va face diferenţa la notare”.
”Subiectele au respectat structura de la simularea naţională. Teoretic orice elev, chiar dacă nu a fost foarte bun la învăţătură, poate lua notă de trecere, având în vedere prima parte a subiectelor care au fost foarte uşoare. La geometrie însă vor apărea probleme”, a precizat un profesor de matematică de la Şcoala ”Constantin Parfene” Vaslui.
Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Evenimentele Drone&Girls și Roboții Ruginiști au obținut finanțare Meet and Code 2020!

Evenimentele de tehnologie “Meet and Code” 2020, organizate de prof. Carmen Chirițescu, de la Asociația …

Vaslui: Patru cutremure în doar câteva ore!

Patru cutremure de suprafaţă au avut loc azi noapte, în zona Moldovei – judeţul Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *