joi , 22 octombrie 2020, 04:48
Home / Local / Învăţămant / Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova a ajuns la Vaslui

Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova a ajuns la Vaslui


Poetul vasluian Cornelius Drăgan continuă să uimească lumea literară din țară. Recent, acesta s-a întors cu premiul Uniunii Scriitorilor din R.Moldova pentru cartea ”Mușcătura fluturelui japonez”, în cadrul secțiunii carte publicată de la Concursul Național de poezie și interpretare critică a operei eminesciene ”Porni Luceafărul…”, de la Botoșani.
”O mare onoare să fiu ales de către membrii Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru a-mi fi premiat volumul meu de debut, apărut la Junimea. Consider că este unul dintre cele mai importante premii pe care l-am luat până acum în toată activitatea mea literară. Juriul a fost unul de renume, printre jurați numărându-se Gelu Dorian, Călin Vlasie, Ion Mureșan, Cassian Maria Spiridon, Daniel Corbu, Lucian Vasiliu, Ioan Moldovan, Dumitru Augustin Doman, cărora le mulțumesc. De asemenea, aduc calde mulțumiri editurii Junimea, cea care a avut încredere în mine și m-a promovat. Mulțumesc în mod special reprezentantului Uniunii Scriitorilor din Moldova, scriitorul Leo Butnaru, cel care mi-a înmânat premiul”, a declarat Cornelius Drăgan.
Concursul de la Botoșani a adunat zeci de tineri care iubesc poezia și creația lui Eminescu, intrând în rândul celor 600 de poeți, care au debutat odată cu intrarea în acest concurs.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *